Mijn naam is John Sumsera, en ik ben een creatieve generalist.Profielfoto john

Dit betekent dat ik heel breed geïnteresseerd ben en voor veel onderwerpen de diepte in ga.

Ik weet dit nog niet zo heel erg lang. Heel lang heb ik gedacht dat er is mis met me was, dat het gek was dat ik niet één grote passie had, zoals ‘normale’ mensen. Als kind had ik ook geen antwoord op de vraag: “Wat wil je later worden?”

Het gevolg is dat ik heel veel tamelijk verschillende banen heb gehad en nog veel meer cursussen en trainingen omdat ik ze veel dingen boeiend vind. Er is gelukkig wel een rode draad: taal. Ik verbind al mijn interesses door erover te schrijven (nadat ik er veel over heb nagedacht en gefilosofeerd). En die variatie voedt mijn creativiteit waardoor ik weer mijn visie verder ontwikkel en een soms aparte kijk op zaken weet te creëren.

Deze visie verpak ik dan in een verhaaltje of verhandeling op deze site.

Maar je vindt hier ook observaties van situaties waar ik in ben beland of getuige van was.

Mijn tweede voornaam is Erasmus, die betekent: “hij die wordt liefgehad”. Uit jarenlange persoonlijke ervaring kan ik zeggen dat het ook zo voelt ;-). Die naam staat erg dicht bij wie ik ben.

En Sumsera is daar een door mij gevonden anagram van. Sum betekent “ik ben” in het Latijn, sera heeft twee betekenissen:

- sera met een korte e betekent “sluitboom, grendel (aan weerszijden v.e. deur)”

- sera met een lange e betekent “avond”.

Ik denk dat beide betekenissen elkaar aanvullen dan wel min of meer hetzelfde betekenen: een afsluiting, een besluit, een overzicht, een (tevreden) terugkijken naar wat was, mogelijk aan de vooravond van iets nieuws.

Dat wil ik zijn, een commentator die observeert, analyseert en zijn mening geeft, misschien wel aangeeft hoe het verder zou moeten of kunnen. Soms luchtig en grappig, soms serieus en soms iets ertussenin. Een boodschapper.

John Sumsera is mijn naam.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment