Ik werd meteen aangetrokken door de vragende titel. Een vraag waar ik al een tijdje mee rondloop. En zoals dat dan gaat in deze tijd van ontwaken: synchronisiteit (Spirit, God) helpt een handje dooBoekomslag Ben ik een empaat Stephanie Red Featherr dit boek op mijn pad te leggen. Het antwoord heb ik – met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid – gevonden in dit boek: Ja, ik ben een empaat!

Het boek is opgedeeld in een theoretisch en een praktisch deel. In het eerste deel gaat auteur Stephanie Red Feather diep in op de aspecten die iemand een empaat maken dan wel zich als zodanig kunnen voelen. Ook legt ze uit waardoor het komt dat er nu zoveel aandacht voor empaten is en hoe de relatie is met ‘Het Grote Jaar’ en hoe je als empaat je gedrag en gevoeligheden kunt omarmen en leren inzetten als gave.

Dit deel was voor mij een echte ‘pageturner!’ Zoveel herkenning, zoveel vallende kwartjes en puzzelstukjes op hun plek en zoveel boeiende nieuwe informatie!

Titel van hoofdstuk 1: “Je bent niet gek (maar ook niet ‘normaal’)”

Inderdaad!

In het tweede deel van het boek worden de eerste hoofdstukken uitgediept en praktisch toepasbaar gemaakt. De auteur leert ons beter om te gaan met onze zijnstoestand aan de hand van meditatieve oefeningen en met ondersteuning van een achttal geleide meditaties (met de stem van de auteur, dus in het Engels) die via een link zijn te downloaden en beluisteren.

Persoonlijk ben ik niet zo van de geleide meditaties, maar de gepresenteerde oefeningen kun je na het beluisteren ook uitvoeren en toepassen met je eigen favoriete meditatiemuziek (of in stilte).

Voor mij zijn juist de oefeningen om in je lichaam te zijn (in plaats van eruit te treden) en je grenzen te onderzoeken van grote waarde. Goede zelfzorg en je grenzen kennen, vormen een goede basis om naar terug te keren voor als je op avontuur gaat buiten je grenzen.

Dit boek is een aanrader voor iedereen die zich aangetrokken voelt door de titel.

Het is niet ‘makkelijk’ om een empaat te zijn en dit boek maakt het ook niet (echt) makkelijk, maar het geeft je de tools om een stevig fundament te bouwen zodat je kunt leren te zijn wie je bent. Opdat je niet meer aan het wankelen wordt gebracht en in overeenstemming met je gave waarde kunt toevoegen aan jouw wereld.

 

Ook lezen? Koop dit boek bij Bol.com via onderstaande link (opent in een nieuw venster)

Ben ik een empaat? - Stephanie Red Feather

Reacties mogelijk gemaakt door CComment